fredag 7 januari 2011

Vad har anställda hos Schneider Electric gemensamt med bin?

Svar: Man sitter i en kupa, åtminstone i Paris.
Schneider Electrics huvudkontor i Paris heter HIVE. Man har i denna 35000 kvadratmeters kontorsyta tagit energiutmaningen på allvar, man lever som man lär. Byggnaden i sig är formad som sexkantiga celler, ungefär som i en bikupa.

Enligt Frost & Sullivan kommer det globala energibehovet fördubblas fram till 2030. Detta kräver en helhetssyn på energy management. Jämfört med Schneider Electrics gamla huvudkontor drar the Hive enbart 25%.


Man har också valt att synliggöra energiförbrukningen för de anställda samt de verksamheter som inryms i kontorsfastigheten. Se exempel nedan. För mer information, klicka här
För övrigt noteras att vårt debattinlägg i bla Ny Teknik skapar stor debatt framförallt mellan Vindkraftsförespråkare och Kärnkraftsförespråkare. Ibland skjuter man förbi målet, många är väldigt fokuserade på produktionssidan av energi, den bästa energin är den som inte konsumeras, att vara mer effektiv och produktiv med hjälp av processer och teknik kan aldrig vara fel. Varför elda för kråkorna?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar