onsdag 16 oktober 2013

Effektivitet i kommunikation

Det var längesedan undertecknad bloggade. Det är stor skillnad mellan tempot i att skriva inlägg kontra det korta snabba flödet i Twitter, där det mesta jobbrelaterade  numera  hamnar, (tex flöde här till höger)
Tangentbordet på en I-Pad bjuder ej heller in till längre texter.

I den dagliga screeningen i den så kallade sociala webben dyker det då och då dock upp några guldkorn som förtjänar några extra tangentnedslag. Gamla kompisen Mårten Mårre Skånman, okrönt monark och pionjär inom content marketing, i brist på andra ord, innan user generation, colloboration, content sharing, digital communication och andra modeord dök upp och också hann bli omoderna.
Det talades om interaktivitet och Web 2.0 redan 2004 när undertecknad arbetade som global webmaster på ett större företag, sedan dess har det gått framåt med expotentiell utveckling.

I IDG:s Loggenbloggen har han berättat hur en vecka på jobbet ser ut, mycket läsvärt.
Han tar bland annat upp hanteringen av varumärket kräver en helhetssyn, värdet av "live the brand", att verkligen kunna stå för all kommunikation i alla kanaler.
Alltför många industriföretag av den gamla skolan har olika avdelningar som ej har en samsyn kring kommunikationen.
Kunderna/partners/personer bryr sig inte om om det är webbavdelning, marknad, support, sälj, personalavdelning eller andra man har kontakt med, det är närvaro som gäller....och snabb tillgång till relevant innehåll, innehåll med personlighet;  Många tankeställare i Mårtens text.
En del kallar det han skriver om en genomtänkt multikanalstrategi.

Ur övriga flödet en välkommen nyhet: Musikikonen Neneh Cherry kommer ut med nytt material, och gästspel av Robyn. Det kan bli hur bra hur som helst. Se länk här.

Nästa blogginlägg kommer att bli mer inriktat på det jag brinner för, dvs teknik och effektivitet, klokare användning av energi, den bästa gigawattimmen är som bekant den som man aldrig gör av med.

Så länge, kika gärna in på bloggar inom Energy Management och effektivitet här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar