måndag 7 december 2009

COP 15 inlett, Schneider Electric ser till att Bella Center är energisnålt

Cop15 inlett
Connie Hedegaard var med och satte scenen med att hävda att nyckeln till att nå en uppgörelse är att finna finansieringsvägar för utvecklingsländer att bekämpa klimathotet.

Den gode Connie har tidigare berömt Schneider Electrics finansieringslösningar för kommunerna, se länk här, där man låter energibesparingar finansiera effektiviseringsåtgärder.
Lene Espersen , Danmarks Ekonomi och Ehrvervsminister vill att finansieringsmodellen ska vara "raw-model" för hela Danmark, och har tillsatt 10MDKK i ett projekt som ska inspirera andra Danska kommuner till liknande projekt. Se länk här

I Svenska dagbladet skriver man om utmaningen att nå tvågradersmålet, och att det kommer att kosta rejält med pengar. Man skriver att trots några klimatskeptiker vilar resultaten om klimatförändringarna på "solid vetenskaplig grund"

I sydsvenskan skriver man om Climategate, otroligt att IPCC:s 2500 vetenskapsmän hävdas ha en konspiration för att gemensamt boosta siffrorna. Man borde istället fokusera på hur man med de siffror man har kan undvika alltför stora konsekvenser, speciellt för utvecklingsländer.
En allvarlig fråga är till exempel hur vi efter Peak Oil kan leva i en energisnålare värld.

Bella Center är en av de siter där Schneider Electric har hjälpt till att energieffektivisera.


Nedan en film om hur man praktiskt gick till väga



192 nations at UN climate conference in Copenhagen - COP15 United Nations Climate Change Conference Copenhagen 2009

DN skriver man att Andreas Carlgren vidhåller att Europa vill sänka med 30% till 2020. han menar att USA måste leverera mer än man hitills antytt. Som nämnts tidigare i denna blogg kräver den poitiska dramaturgin en marknadsförings- och PR vinst för Obama administrationen.
Se även video där miljöminister Andreas Carlgren hävdar "Jag är här för att lyckas"

Artikel i SVD 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar