tisdag 26 januari 2010

Flexibel arena fixar till klubbkänsla med Depeche Mode

Igår kväll var jag nog ensam om att för någon stund reflektera över hur flexibel och ändamålsenlig Malmö Arena är för alltifrån Ishockey, Motocrosstävlingar, idoltävlingar, event till gårdagens magiska konsert med Depeche Mode. De gamla synthpoparna imponerade den först svårflirtade Malmöpubliken med enastående spelglädje blandat med multimediashow kombinerat med tunga rockiga basriff som träffade rakt i magen. Malmö Arena imponerade med mycket bra inneklimat för de 13000 besökarna , fantastiskt ljud överallt i lokalen och en atmosfär som påminde mer om en större klubb än en anonym arena.

Från nära källor råkar jag också veta att man är väldigt energisnåla i förhållande till planerad energiförbrukning, så det var även en grön konsert igår. För den nördige finns det en närmare presentation av arenan här.
De andra 99,99 procenten som inte bryr sig om tekniken kan njuta av bilderna nedan. I slutet av låten kokar arenan....


Smolk i glädjebägaren var trafikkaoset som utbröt efter konserten på grund på grund av att alla parkerade bilar skulle passera totalt 8 st bommar. Parkering Malmö-Tänk Om! Inte speciellt miljövänligt med 2000 bilar på tomgång i en timme...kanske lite fler bussar till eventen???

Expressen Anders Nunstedt - Depeche Mode är inspirerade
Sydsvenskan "Depeche Mode växte på mindre arena"
GP Nostalgisk masspsykos
HD Slutet gott, allting gott

Måste lägga ut Enjoy the silence också, skön rymdkänsla:
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Visst är Arenan fantastisk! Äntligen så kommer arrangemang som normalt skulle varit i Stockholm äntligen till Malmö. Var på rosa bandet gala där för ett tag sedan. Det var första gången som den varit utanför Stockholm. Sedan var det förstås extra roligt att Percy Nilsson skänkte 1 miljon i direktsändning.

    Depeche Mode konserten var också fantastisk. Bra ljud och "lagom" stort.

    Så vi lär se fler olika typer av arrangemang även i fortsättningen.

    SvaraRadera