torsdag 16 april 2009

4 steg mot hållbarhet


Min kollega Brandi McManus från TAC's Dallaskontor har skrivit en artikel om hållbarhet med handfasta tips om hur man som affärsverksamhet kan arbeta för en hållbar utveckling (finns det någon bättre översättning av sustainability egentligen?)
Ni finner artikeln här
Fler dokument på samma tema finns här

Läste för övrigt ett intressant inlägg i klimatdebatten signerat Svend Auken, tidigare miljö- och energiminister i Danmark, Sinikka Bohlin,riksdagsledamot och president i Nordiska rådet, Kristina Persson, ordförande för föreningen Norden samt Ulf Sundqvist,tidigare handels- och industriminister i Finland.

De menar att Norden kan få/ta en nyckelroll i skapandet av en ekonomi som stimulerar arbete med energieffektivitet. Man vill stötta nytt företagande inom miljö- och energisektorerna och underlätta för riskkapitalet att söka sig dit. Man menar att det finns stora brister i stimulansen av entreprenörskap i Norden. 
För detta ska ske krävs samarbete i Norden, och finanskrisen kan verka som en katalysator för att få igång samarbetet.

Gott rutet, hoppas att man i besluten gör det lönsamt att tänka långsiktigt och på livscykelkostnader i byggnader. Idag kan det ibland vara svårt att ekonomiskt motivera en kortsiktigt fördyrande åtgärd i byggprocessen som sparar energi/pengar långsiktigt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar