tisdag 14 april 2009

Swedbank Stadion i Ljusblått


Äntligen har Malmö fått en fotbollsstadion byggd för fotboll. Stämningen mot Örgryte igår på premiären var kokande. Efter invigningsceremonin med både Wilmer X och malmöitiska hip hop bandet Advanced Patrol kom den största av de alla in Bosse Larson och gjorde en symbolisk avspark Tyvärr var ljudanläggninen medioker både under invigning och match. Spelet var sisådär första halvlek, men efter halvlek smällde Labinot Harbuzi in det första målet. Slutresultat 3-0.
TAC/Schneider Electric har hjälpt till med både kameraövervakning och styr och reglerteknik och systemintegration, och detta gör att det känns extra bra att avnjuta många kommande allsvenska matcher på arenan....helt annan upplevelse än den gamla stadion.

Man sitter/står nära spelet överallt. Aftonbladet har i en omröstning på nätet frågat sina läsare på nätet om Swedbank stadion är bäst i landet, och här är ställningen just nu.
Stefan Alfelt har i Sportbladet rankat arenor runt om i europa, du finner listan här
Sydsvenskan skriver om invigningen här.

I väntan på det kommande SM-guldet till MFF kan man hoppas på en seger för Liverpool, just nu behöver man två mål...ser inte så ljust ut...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar