onsdag 6 maj 2009

3 giganter eniga om energin

Var på elfack i Göteborg idag, och det var inspirerande att se att många leverantörer tar energiutmaningarna på allvar. ABB, Siemens och Schneider Electric hade ett anförande kring hur man kan producera, distribuera och effektivisera energi och förbrukning, se artikel här

Även hos kunder har man kommit långt, många har visioner om passivhus, energiåtervinning, egen produktion med mera. Nu är det dags att vi tillsammans med den konservativa byggbranchen hittar modeller som är ekonomiskt attraktiva och långsiktigt hållbara. Då duger det inte att enbart titta på produktionskostnader, utan att väga in livscykelkostnader och energiförbrukning.

Angående hållbarhet och "grön kapitalism" läste jag nyligen en intressant artikel av strategigurun Umar Haque. Han menar att det är i uppåtgående och nedåtgående ekonomiska spiraler företag har lättast att förändra sig. de företag som snabbast förändrar sig till en värld med ändliga resurser, och trots detta kan ge kunderna vad de behöver är de som överlever på sikt, de som kan skapa en "konstruktiv kapitalism". Mycket läsvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar